Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 100 g di pomodori pachino
- 20 g di erbe aromatiche fresche miste (basilico, timo limonato, rosmarino)
- ¼ di spicchio di aglio
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 avocado maturi, la polpa a pezzi
- 5 g di sale + q.b.
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 90 g di pinoli sgusciati
- 1200 g di acqua
- 320 g di trofie secche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4350.8 kJ / 1040 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 82.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 708.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30min
Insalata di pasta estiva con frutta e verdura
30min
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40min
Insalata di riso frutta, verdure e pesce
40min
Insalata di pasta con pomodori e spinaci
55min
Riso Jasmine con crema di peperoni, olive e Feta
35min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Salmone con salsa ai porri e piselli
25min
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1h 30min
Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
30min
Tagliolini al radicchio rosso
30min