Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di provola affumicata a pezzi
- 50 g di cipolla bianca a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta integrale
- gherigli di noci tritati q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2571.3 kJ / 614.5 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 786.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Penne risottate carciofi e zucca
40min
Pasta radicchio e pancetta
30min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30min
Pasta integrale menta e carciofi
40min
Pasta con pesto di carciofi
30min
Orecchiette speck e radicchio
35min
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
40min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min