![Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b111be05b885486b586ef6b2c6581c9/Derivates/9671f944cbadf0f834bf09ac83e52d7a665a1720.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino a pezzi
- 500 g di acqua
- 250 g di cavoletti di Bruxelles, puliti e a metà
- 320 g di pasta corta a piacere
- 50 g di cipolla dorata a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 80 g di pinoli, tostati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2328 kJ / 556.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 278.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1 Std. 20 Min
Risotto cavoletti di Bruxelles e pancetta
40 Min
Pesto di scarola e pecorino
15 Min
Orecchiette alle cime di rapa
4h
Tagliatelle al pesto di piselli con uovo alla coque
30 Min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 Min
Pasta cremosa ai gamberi e bietole
50 min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Pasta integrale con crema di fave
40 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Pasta broccoli e acciughe
40 Min