Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino a pezzi
- 500 g di acqua
- 250 g di cavoletti di Bruxelles, puliti e a metà
- 320 g di pasta corta a piacere
- 50 g di cipolla dorata a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 80 g di pinoli, tostati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2328 kJ / 556.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 278.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 Min
Pasta broccoli e acciughe
40 Min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 Min
Spaghetti integrali con crema di lenticchie e carote
45 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 Min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 min
Pasta zucca e cavolo riccio
45 Min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30 Min
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35 Min
Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella
30 Min
Risotto alla curcuma e agretti
35 Min