Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 rametti di coriandolo fresco,le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 2 pezzi di scorza di limone (5x2 cm circa), senza la parte bianca
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco a metà e privato dei semini
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di vino bianco secco
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- 300 g di calamari ad anelli (1 cm)
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 450 kJ / 108 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 284.7 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min
Insalata di polpo e patate
2h
Sautè di cozze e vongole
40min
Toast al burro matcha
Brak ocen
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45min
Paella veloce
40min
Filetti di merluzzo con peperoni e cipolle
45min
Polpo alla Luciana
1h 30min
Gamberoni in guazzetto
40min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min