Straccetti di pollo con cous cous, purea di carote e mela

Straccetti di pollo con cous cous, purea di carote e mela

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cous-cous
    200 g
  • di petto di pollo a listarelle
    400 g
  • limone (scorza e succo)
    ½
  • erbe aromatiche miste secche
    1 cucchiaino
  • di mela sbucciata e a cubetti
    350 g
  • cannella in polvere (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate solo le foglie, più un po' di guarnizione
    5 rametto
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di acqua
    200 g
  • di cipolla a pezzi
    200 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di carote pelate e a pezzi
    400 g
  • di latte
    140 g
    140 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 591 kcal / 2472.8 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 66.1 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 1034.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...