Straccetti di pollo con cous cous, purea di carote e mela

Straccetti di pollo con cous cous, purea di carote e mela

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di cous-cous
  • 400 g di petto di pollo a listarelle
  • ½ limone (scorza e succo)
  • 1 cucchiaino erbe aromatiche miste secche
  • 350 g di mela sbucciata e a cubetti
  • 1 pizzico cannella in polvere (opcjonalnie)
  • 5 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate solo le foglie, più un po' di guarnizione
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di acqua
  • 200 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 400 g di carote pelate e a pezzi
  • 140 g di latte
    140 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 591 kcal / 2472.8 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 66.1 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 1034.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...