Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di peperoni gialli e rossi, puliti e listarelle
- 200 g di passata di pomodoro
- 1025 g di acqua
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 240 g di riso jasmine
- 5 g di sale
- 30 g di olive nere denocciolate, a rondelle
- 15 g di olive taggiasche denocciolate
- 100 g di Feta a tocchetti
- mandorle a lamelle, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1595.3 kJ / 381.3 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 697.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35 min
Tortilla di patate (vegana)
30 min
Sauté veloce di verdure al burro di arachidi
Brak ocen
Cous cous arcobaleno
30 min
Poke Bowl vegetariana orzo, zucca e uova
1 godz.
Insalata di ceci e coriandolo
40 мин.
Orzo con pollo al miele con pesto
45 min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45 min
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1 godz.
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1 godz.