![Pasta agretti e ricotta Pasta agretti e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ffdc60d9d7daa8c1ee43c0b8c4e16c19/Derivates/96e808b85c81f88872850df3b537dd3276c6453d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 200 g di agretti, puliti e a pezzi (vedere consigli)
- 1 spicchio di aglio a metà, privato dell'anima
- ½ peperoncino
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 320 g di pasta corta a piacere
- Parmigiano Reggiano a scaglie (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1822.3 kJ / 435.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 229 mg
Alternatywne przepisy
Pici all'etrusca
1 Std. 45 Min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1 Std.
Frittata di agretti
1 Std.
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40 Min
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35min
Pesto di scarola e pecorino
15 Min
Zuppa frantoiana
45min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Pasta fredda alla norma
30 Min
Pasta broccoli e acciughe
40 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min