Pasta agretti e ricotta
TM6 TM5

Pasta agretti e ricotta

4.7 (14 ocen)

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 200 g di agretti, puliti e a pezzi (vedere consigli)
  • 1 spicchio di aglio a metà, privato dell'anima
  • ½ peperoncino
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
  • 320 g di pasta corta a piacere
  • Parmigiano Reggiano a scaglie (opzionale)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1822.3 kJ / 435.5 kcal
Białko
12.9 g
Węglowodany
65.7 g
Tłuszcz
15.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
3.3 g
Sód
229 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy