Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g di pecorino Romano, a pezzi (2 cm)
lub 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm) - 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipollotto, a pezzi
-
150
g di speck a cubetti (2 cm)
lub 150 g di guanciale di maiale, a pezzi (2 cm) - 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 3 tuorli d'uovo
- 25 - 30 g di miso bianco (shiro)
- 50 g di latte
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 400 g di udon freschi
- semi di sesamo per guarnire
- cipollotto a rondelle (2 mm), per guarnire
- peperoncino rosso secco per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929.7 kJ / 461.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 924.8 mg
Alternatywne przepisy
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30 min
Costine di maiale al tè nero con riso e verdure al vapore
1h 40min
Vincisgrassi
2h 30min
Korean beef bulgogi (TM6)
1ч. 30 мин.
Pasta e fagioli
40 мин.
Pasta con Chicken Tikka Masala
45 min
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1 godz.
Riso con pollo e menta (Com gà rau thom)
1ч. 30 мин.
Straccetti di pollo con cous cous, purea di carote e mela
Brak ocen
Rustici alla carbonara
1ч. 30 мин.
Riso basmati integrale con macinato magro e verdure
40 мин.
Risotto alla carbonara
2ч.