Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g di pecorino Romano, a pezzi (2 cm)
lub 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm) - 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipollotto, a pezzi
-
150
g di speck a cubetti (2 cm)
lub 150 g di guanciale di maiale, a pezzi (2 cm) - 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 3 tuorli d'uovo
- 25 - 30 g di miso bianco (shiro)
- 50 g di latte
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 400 g di udon freschi
- semi di sesamo per guarnire
- cipollotto a rondelle (2 mm), per guarnire
- peperoncino rosso secco per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929.7 kJ / 461.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 924.8 mg
Alternatywne przepisy
Dampfnudeln con confettura di ciliegie
2 Std. 30 Min
Trofie al pesto (vegan)
1 Std. 30 Min
Tabulè d'orzo rosa al pistacchio
40 Min
Noodles di riso yakisoba
30 Min
Onigiri
1h
Riso basmati con gamberi speziati
40 Min
Filetti di pollo alla quinoa con ketchup
1 godz. 20 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1 Std. 30 Min
Salsa per pizza
35 Min
Frittaten-Suppe (Zuppa di frittata in brodo)
50 Min
Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano
45 Min