Filetti di salmone e cous cous con verdure e salsa alla curcuma

Filetti di salmone e cous cous con verdure e salsa alla curcuma

4.6 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di basilico fresco lavate
    6 foglie
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    60 g
  • filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (150-180 g ciascuno)
    4
  • di sale
    1 cucchiaino
  • paprika dolce
    1 pizzico
  • di acqua
    500 g
  • di dado per brodo vegetale
    15 g
  • di carote pelate e tagliate a cubetti (2 cm)
    250 g
  • di zucchine tagliate a cubetti (2 cm)
    250 g
  • di cous cous precotto
    250 g
  • scalogno
    ½
  • di latte
    250 g
  • di farina tipo 00
    20 g
  • di curcuma in polvere
    1 cucchiaio colmo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 779.8 kcal / 3262.3 kJ
Białko 42.8 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 64.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 171.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...