
Wersje kompatybilne
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi z sosem warzywnym
-
50
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g ser grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki -
80
g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
lub 80 g cebuli przekrojonej na pół - 2 ząbki czosnku
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek
- 400 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
- 50 g koncentratu pomidorowego
-
70
g białego wina
lub 70 g wody - 1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 800 g gnocchi, gotowych
Serniczki z musem porzeczkowym
- 160 g czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 60 - 70 g cukru
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka rumu (opcjonalnie)
- 250 g mleka
-
25 - 30
g skrobi ziemniaczanej
lub 25 - 30 g skrobi kukurydzianej - 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 jajko
- bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 930.1 kcal / 3891.4 kJ
- Białko
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
- Węglowodany
- 127.2 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Sód
- 1238.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 godz.
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1 godz.
Wiosenne curry warzywne z cytrynowym ryżem
40 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Lasagne z warzywami
1 godz. 25 min
Bolognese z kalafiorem
55 min