
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
Składniki
-
600 g różyczek brokułu
-
1500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
½ łyżeczki soli
-
300 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
75 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
600 g mleczka kokosowego
-
30 - 45 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
45 g miodu płynnego
-
45 g sosu sojowego
-
45 g masła orzechowego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
500 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45 min
Warzywna potrawka z kurczakiem i surówka brokułowa; Budyń z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 min
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
45 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50 min
Dal z kurczakiem i szpinakiem
40 min