
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g różyczek brokułu
-
1500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
½ łyżeczki soli
-
300 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
75 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
600 g mleczka kokosowego
-
30 - 45 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
45 g miodu płynnego
-
45 g sosu sojowego
-
45 g masła orzechowego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
500 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
681.5 kcal /
2851.5 kJ
Białko
37.9 g
Tłuszcz
28.7 g
Węglowodany
65.4 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
559.5 mg