Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g różyczek brokułu
-
1500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
½ łyżeczki soli
-
300 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
75 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
600 g mleczka kokosowego
-
30 - 45 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
45 g miodu płynnego
-
45 g sosu sojowego
-
45 g masła orzechowego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
500 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
559.5 mg
Białko
37.9 g
Kalorie
2851.5 kJ /
681.5 kcal
Tłuszcz
28.7 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Węglowodany
65.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
45 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Dal z kurczakiem i szpinakiem
40 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min