Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami

Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 20 g orzechów laskowych
  • 20 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 150 g moreli pokrojonych w 1 cm plastry
    50 g moreli suszonych, bez pestek, pokrojonych w 1 cm plastry
  • 10 g masła
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g kostek boczku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ser parmezan w płatkach, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 284.3 kcal / 1189.6 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 15.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 233.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...