
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
20 g orzechów laskowych
-
20 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
150 g moreli pokrojonych w 1 cm plastry
-
10 g masła
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
80 g kostek boczku
-
15 g oliwy z oliwek
-
400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
ser parmezan w płatkach, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
284.3 kcal /
1189.6 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
15.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
233.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min