
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
batatów (70 g pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika, 150 g pokrojonych na 2-3 cm kawałki)220 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia⅛ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół25 g
-
ząbka czosnku½
-
oliwy z oliwek5 g
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki50 g
-
wody250 g
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej⅛ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)⅛ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego⅛ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
przyprawy do oprószenia chipsów, np. słodka mielona papryka, suszony tymianek lub rozmaryn
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
269.7 kcal /
1128.6 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
5.3 g
Węglowodany
52.7 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
458.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2025
6 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Pesto pistacjowe
10 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6)
30 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min