![Caramelised sherry vinaigrette Caramelised sherry vinaigrette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/78e3fe94-cf28-474c-8e6a-d6614a3328e3/Derivates/e1d9bdca-f7ce-4b49-a699-2ea47e6d8b6e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raw sugar
- 100 g sherry vinegar
- 100 g dry sherry
- 2 pinches sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 60 g extra virgin olive oil
- 1000 g water
- 50 g white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 320 g
- Kalorie
- 6944.4 kJ / 1659.8 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 257 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 355.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3 godz. 15 min
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
1ч. 45 мин.
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 мин.
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2ч.
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1h 15min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2ч. 20 мин.
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26u. 35min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2ч.
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2h 15min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2ч. 20 мин.
Lemon caper butter
10min