![Moroccan prawns with preserved lemon couscous Moroccan prawns with preserved lemon couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26882C02-D859-43E0-9C46-254881544E61/Derivates/83461653-238C-4665-847C-0F64F92D3683.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 2085.5 mg
Alternatywne przepisy
Goan prawn curry
25 Min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 Min
Salmon kabsa
40 Min
Sicilian prawn salad
40 Min
Spiced coriander prawns
25 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 Min
Salmon niçoise salad
35 Min
Balti coconut fish curry
50 Min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 Min
Prawn saganaki with feta
35 Min