Sardines with tomato couscous

Sardines with tomato couscous

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • fresh whole sardines cleaned inside and out and deboned (see Tips)
    8
  • lemon cut into 8 slices and each slice cut into halves
    1
  • salt plus extra to season
    1 tsp
  • vine-ripened cherry tomatoes
    200 g
  • couscous rinsed and drained
    180 g
  • brown onion cut into halves
    180 g
  • garlic cloves
    2
  • oil
    1 ½ tbsp
  • boiling water
    330 g
  • raw sugar
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • dried chilli flakes
    ¼ tsp
  • pitted black olives cut into halves
    100 g
  • caper berries
    30 g
  • canned crushed tomatoes
    400 g
  • water
    130 g
  • mixed leaf salad to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 488 kcal / 2050 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Sód 2523.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...