![Sardines with tomato couscous Sardines with tomato couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fbe73a28-d5e6-40a2-8c87-e4b6c4d78765/Derivates/c32dae69-2ce6-4ef9-a063-9dbb7394686e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fresh whole sardines, cleaned inside and out and deboned (see Tips)
- 1 lemon, cut into 8 slices and each slice cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 200 g vine-ripened cherry tomatoes
- 180 g couscous, rinsed and drained
- 180 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp oil
- 330 g boiling water
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 100 g pitted black olives, cut into halves
- 30 g caper berries
- 400 g canned crushed tomatoes
- 130 g water
- mixed leaf salad, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2050 kJ / 488 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 2523.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40p
Chorizo and squid stew (TM5)
5h 30min
Chorizo and squid stew (TM6)
5h 30min
Russian beetroot salad
1 Std. 10 Min
Sicilian prawn salad
40p
Chicken and thyme pâté (10-12 months)
24h 35min
Roasted eggplant
1 Std. 35 Min
Lamb stew with couscous
2h 10min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 godz. 5 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13u. 25min
Spiced garlic prawns and calamari
15 min
Garlic prawns
25 Min