Urządzenia i Akcesoria
Przyprawowa pasta z lubczyku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 słoiki
Składniki
-
120 g lubczyku, świeżego liście i cienkie gałązki, pokrojone na kawałki, bez grubych łodyg (patrz wskazówka)
-
10 g soli
-
70 g oleju plus dodatkowo 2 łyżeczki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1956.5 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
1598.1 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
40.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 godz. 30 min
Papryka po chorwacku (TM6, TM7)
35 min
Kiszone rzodkiewki (TM6, TM7)
72 godz. 30 min
Marynowane rzodkiewki (TM6, TM7)
48 godz. 30 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Konfitura z dyni
40 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min