Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g lubczyku, świeżego, liście i cienkie gałązki, pokrojone na kawałki, bez grubych łodyg (patrz wskazówka)
- 10 g soli
- 70 g oleju, plus dodatkowo 2 łyżeczki
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1598.1 kJ / 382 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1956.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z żołądków drobiowych
1 Std. 40 Min
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169hod. 10min
Papryka po chorwacku (TM6)
35min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 Std. 20 Min
Mizeria do słoików (TM5)
2 godz. 25 min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 Std. 30 Min
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2 Std. 30 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2h 40min
Kubusiowy sok domowy
30min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min