
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g lubczyku, świeżego, liście i cienkie gałązki, pokrojone na kawałki, bez grubych łodyg (patrz wskazówka)
- 10 g soli
- 70 g oleju, plus dodatkowo 2 łyżeczki
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1598.1 kJ / 382 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1956.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papryka po chorwacku (TM6)
35 Min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15 Min
Mizeria do słoików (TM6)
2h 25min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 min
Kiszone rzodkiewki (TM6)
72 Std. 30 Min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 Min
Piernik z kawą zbożową
3h 20min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2 Std. 45 Min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2 godz. 30 min
Mąka pełnoziarnista
5 Min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 godz. 45 min
Marmolada z całych jabłek
3h