
Urządzenia i Akcesoria
Sernik na zimno z owocami w galaretce
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 9 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
Masa truskawkowa
-
wody50 g
-
żelatyny w proszku3 czubate łyżeczki
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
truskawek, świeżych350 g
-
cukru50 g
Masa serowa
-
wody50 g
-
żelatyny w proszku3 czubate łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki700 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
cukru pudru100 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
Owoce w galaretce
-
wody800 g
-
galaretki w proszku, przezroczystej słodzonej (ok. 75 g każde)2 opakowania
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół250 g
-
malin, świeżych100 g
-
borówek amerykańskich100 g
-
brzoskwiń, z puszki odsączonych, pokrojonych na 2 cm kawałki150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
221.8 kcal /
927.9 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
32.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
228.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska