Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem

Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem

4.9 105 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 słoiki

Składniki

  • ząbki czosnku
    4
  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
    2800 - 3200 g
  • bazylii, świeżej tylko liście
    10 gałązek
  • soli
    2 - 4 łyżeczki
  • oleju
    40 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 229 kcal / 958.2 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 30.4 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 1782.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...