
Urządzenia i Akcesoria
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 słoiki
Składniki
-
ząbki czosnku4
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych2800 - 3200 g
-
bazylii, świeżej tylko liście10 gałązek
-
soli2 - 4 łyżeczki
-
oleju40 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
229 kcal /
958.2 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
30.4 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
1782.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ketchup
1 godz. 20 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min