Urządzenia i Akcesoria
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 słoiki
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
2800 - 3200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
10 gałązek bazylii, świeżej tylko liście
-
2 - 4 łyżeczki soli
-
40 g oleju
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1782.3 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
958.2 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
30.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Ketchup
1 godz. 20 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min