
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto na białkach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
białek (ok. 250 g)8
-
soli1 szczypta
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)200 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki pszennej160 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM40 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego10 g
-
cukier puder do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.4 kcal /
1106 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
30.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
76.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 godz. 50 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM5)
1 godz. 40 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Klasyczne brownie
50 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Piegusek na białkach
1 godz.