
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g masła pokrojonego na kawałki
- 120 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 7 białek (ok. 240 g)
- 1 szczypta soli
- 120 g cukru
- 240 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 100 g maku
- cukier puder do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 151 kcal / 631.9 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Sód
- 49.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Warkocze orzechowe
2 godz.
Ciasteczka migdałowe
30 min
Warkocz makowy
2 godz. 45 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Kokosanki
1 godz.
Batoniki żurawinowo-kokosowe
1 godz. 40 min