Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 120 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 7 białek (ok. 240 g)
- 1 szczypta soli
- 120 g cukru
- 240 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 100 g maku
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 631.9 kJ / 151 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 49.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Konfitura z dyni
40 Min
Bakaliowiec
2 Std. 50 Min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 Std.
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3j 40 mnt
Rolada kawowo-orzechowa
2hod. 30min
Keks
2hod. 30min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 Std. 45 Min
Pączki pieczone
2 Std. 40 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 Std.
Sernik skubany
1 Std. 30 Min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 Std. 15 Min