
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami
- 2 łyżki soli kamiennej, do przetworów
- 5 - 7 ząbków czosnku przekrojonych na pół
- 2 - 3 łyżki koperku, świeżego posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 65.5 kcal / 274 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 2799.4 mg