Urządzenia i Akcesoria
Marmolada z całych jabłek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
4 słoiki
Składniki
-
1100 g jabłek kwaśnych, nieobranych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
-
400 g wody
-
250 g cukru żelującego 2:1
-
1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego (patrz wskazówka)
-
½ laski cynamonu
-
2 gwiazdki anyżu
-
30 g brandy (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
8 mg
Białko
1 g
Kalorie
1701.8 kJ /
406.8 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
102 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min