Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g ogórków gruntowych, nieobranych, z odciętymi końcówkami
- 2 łyżki soli kamiennej, do przetworów
- 5 - 7 ząbków czosnku, przekrojonych na pół
- 2 - 3 łyżki koperku, świeżego, posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 274 kJ / 65.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2799.4 mg
Alternatywne przepisy
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15 min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 Min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2h 45min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3h 30min
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122 godz. 20 min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2h 30min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 Std. 10 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2h 40min
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2h 30min
Przyprawowa pasta z lubczyku
10min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2h 30min