
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g czerwonych buraków nieobranych, w całości
- 80 g octu, białego 10%
- 25 g oleju
- 50 g cukru
- 25 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 273.6 kcal / 1144.9 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 2281.5 mg