Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 150 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- ½ - 1 czerwona cebula, przekrojona na pół (opcjonalnie)
- ½ - 1 jabłko, nieobrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 4 łyżki majonezu
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 622.9 kJ / 148.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 340.9 mg
Alternatywne przepisy
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 Min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1 Std. 45 Min
Sos jogurtowo-miętowy
5 Min
Mizeria do słoików (TM5)
2h 25 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6)
10 Min
Lemoniada detox (TM6)
35 Min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10 Min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 Min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2h