Frittata di zucchine e ricotta
TM6 TM5 TM31

Frittata di zucchine e ricotta

4.1 (45 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 230 g di zucchine, a pezzi
  • 35 g di cipolla, a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 180 g di ricotta
  • 3 uova
  • ½ - ¾ cucchiaino di sale
  • ¼ cucchiaino di pepe macinato fresco
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di burro
  • pepe macinato fresco, per condire
  • sale grosso marino, per condire (opcjonalnie)
  • prezzemolo fresco tritato, per guarnire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2361.8 kJ / 564.5 kcal
Białko
29.9 g
Węglowodany
9.5 g
Tłuszcz
46.1 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Błonnik
1.6 g
Sód
1269.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy