Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 230 g di zucchine, a pezzi
- 35 g di cipolla, a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di ricotta
- 3 uova
- ½ - ¾ cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe macinato fresco
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaio di burro
- pepe macinato fresco, per condire
- sale grosso marino, per condire (opcjonalnie)
- prezzemolo fresco tritato, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2361.8 kJ / 564.5 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1269.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine (TM6)
50 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Vellutata di carote con omelette
30 min
Frittatina alle zucchine
30 min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1 godz. 30 min
Rotolo di frittata
45 min
Contorno di cavolfiore al forno
30 min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1 godz. 30 min
Muffin frittatine Parmigiano Reggiano e verdure
1 godz.
Polpette alla rucola
40 min
Frittata di ceci e verdure (senza uova)
45 min