Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino
- 1 - 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati e asciugati
- 250 g di passata di pomodoro
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di zucchero
- 500 g di ceci in scatola o lessati, ben sgocciolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1098.2 kJ / 262.5 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 969.1 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Burger di ceci al rosmarino
20min
Melanzane alla messinese
30 Min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45min
Contorno di cavolfiore al forno
30 Min
Zuppa frantoiana
45min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Mesciua spezzina
1h
Pesto di melanzane
10min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Frittatina alle zucchine
30 Min