Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di salsiccia spellata e sbriciolata
- 500 - 550 g di acqua
- 200 g di passata di pomodoro
- 200 g di lenticchie in scatola, sciacquate e sgocciolate
- 200 g di fagioli borlotti in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
- pepe nero macinato fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461.1 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 658.3 mg
Alternatywne przepisy
Frullato viola
10min
Ceci al pomodoro
40 min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Palline cocco e lampone
3h
Mesciua spezzina
1 godz.
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1 Std. 30 Min
Frittelle di cavolo nero
30 min
Dampfnudeln con confettura di ciliegie
2 Std. 30 Min
Torta salata funghi e patate
1 Std. 30 Min
Crostata di pomodori con pesto
1 Std. 30 Min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Polpettine di patate e tacchino
1 Std. 30 Min