Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ tsp ground turmeric
- 2 ⅛ tsp salt
- 300 g fresh lion's mane mushrooms, frozen, thawed
- 50 g vegetable oil
- 5 garlic cloves
- 200 g onions, cut in quarters
- 200 g tomatoes, cut in quarters
- 5 g fresh ginger
- 30 g ghee
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp chilli powder
- ½ tsp garam masala
- ½ tsp cumin powder
- ½ tsp black pepper powder
- 2 tsp jaggery sugar
- 30 g coconut milk
- 30 g almond paste (see tip) (opcjonalnie)
- 1 sprigs coriander leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 67 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Korean Ramen with Tofu
50min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2 Std. 20 Min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Satay Tofu Kebabs
1 godz. 5 min
Coconut Dhal
20 Min
Vegetable Sambar
35min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
Baby-friendly Potato, Spinach and Pea Curry with Chapatis
1 Std. 25 Min