Urządzenia i Akcesoria
Lion's Mane Mushroom Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
ground turmeric¼ tsp
-
salt2 ⅛ tsp
-
fresh lion's mane mushrooms frozen, thawed300 g
-
vegetable oil50 g
-
garlic cloves5
-
onions cut in quarters200 g
-
tomatoes cut in quarters200 g
-
fresh ginger5 g
-
ghee30 g
-
cinnamon stick1
-
star anise1
-
curry leaves deveined2 sprigs
-
dried bay leaves2
-
chilli powder1 tbsp
-
garam masala½ tsp
-
cumin powder½ tsp
-
black pepper powder½ tsp
-
jaggery sugar2 tsp
-
coconut milk30 g
-
almond paste (opcjonalnie) (see tip)30 g
-
coriander leaves to garnish1 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
67 mg
Białko
9 g
Kalorie
1899 kJ /
454 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Palak Paneer
45 min
Sambhar Masala
25 min
Crispy Korean tofu
1 godz. 20 min
Palak paneer
45 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Chilli con tempeh
20 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Chhole (chickpea curry) and rice
45 min
Mutton Peratal
1 godz. 25 min
Chai Masala (Masala Tea)
15 min
Curry Mee
30 min
Shakshuka
50 min