![Thai Green Curry and Lemongrass Rice Thai Green Curry and Lemongrass Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3bcd7900-0f60-4999-926a-ed7aba5c8593/Derivates/58ffc78b-d4af-410b-9c8f-4acc521028ad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemongrass Rice
- 7 oz white basmati rice
- 16 oz water
- ½ tsp salt
- 1 stalk fresh lemongrass, halved
- ½ lime
Vegetarian Thai Green Curry Paste
- 1 ½ oz shallots, halved
- 1 inch fresh ginger, sliced
- 2 garlic cloves
- 1 oz fresh green chilies, deseeded, cut into pieces (see Tip)
-
1
inch fresh galangal (Thai ginger), root, sliced
lub ½ tsp galangal (Thai ginger), dried - 5 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 stalk fresh lemongrass, sliced (2 in.)
- 15 fresh Thai basil leaves
- 1 oz oil
- 1 tsp salt
Assembly
- 1 oz oil
- 9 oz eggplant, cubed (1 in.)
- 13 ½ oz coconut milk, divided
- 10 oz water
-
1
tbsp palm sugar
lub 1 tbsp brown sugar -
3
fresh kaffir lime leaves
lub 3 dried kaffir lime leaves - ½ vegetable stock cube, crumbled
- ½ tsp ground white pepper
- 7 oz sweet potatoes, cut in pieces (1 in.)
- 3 ½ oz broccoli florets
- 1 tbsp fish sauce (opcjonalnie)
- 3 oz sugar snap peas, trimmed
- 3 oz baby corn, drained
- 1 tbsp coconut oil, melted (see Tip)
- 1 tbsp honey
- ½ tsp salt
- 1 spring onion, sliced (¼ in.)
- 3 sprigs fresh cilantro, leaves only
- fresh green chili, sliced, to garnish
- fresh Thai basil leaves, to garnish
- 1 - 2 limes, cut in wedges, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2196 kJ / 524 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1158 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 Std. 30 Min
Vegetarian chilli
1 Std. 5 Min
Carrot Top Pesto
5min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Tex-Mex Bowl
50 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 Min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45 Min
Cauliflower and Date Tagine
55 Min
Indian Vegetable Curry
50 min
Vegetarian Chili
50 min