Wersje kompatybilne
Pizza with red pepper sauce, spinach and eggs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g plain flour
- 1 tsp fine salt
Topping and assembly
- 240 g medium-hard cheese (e.g. Gouda, Cheddar etc.)
- 120 g onions, cut into quarters
- 200 g red peppers, cut into pieces
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g tomato passata
- 30 g tomato purée
- 1 tsp fine salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
-
1
tsp smoked paprika powder
lub 1 tsp sweet paprika powder - 1 pinch ground cayenne pepper
- 1 tsp sugar
- plain flour for dusting and rolling
- 300 g frozen chopped spinach, defrosted and well-drained
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1765 kJ / 422 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed vegetables
1 Std. 20 Min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Caramelised red onion chutney
24h
Sweet Black Sticky Rice
13h
Boeuf bourguignon
1h 30min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 Std. 15 Min
Chicken with egg and almond sauce
45 min
Ham croquettes with fast béchamel sauce
9 Std. 15 Min
Moroccan filled bread rolls (Batbout)
2 Std. 40 Min
Calamares a la Americana
50min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Japanese toasted sesame salad dressing
10min