![Pizza with red pepper sauce, spinach and eggs Pizza with red pepper sauce, spinach and eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37AA0877-1514-46C1-99A1-444514469B3F/Derivates/D79F267C-DFED-445A-902A-457A1B9C4753.jpg)
Wersje kompatybilne
Pizza with red pepper sauce, spinach and eggs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g plain flour
- 1 tsp fine salt
Topping and assembly
- 240 g medium-hard cheese (e.g. Gouda, Cheddar etc.)
- 120 g onions, cut into quarters
- 200 g red peppers, cut into pieces
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g tomato passata
- 30 g tomato purée
- 1 tsp fine salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
-
1
tsp smoked paprika powder
lub 1 tsp sweet paprika powder - 1 pinch ground cayenne pepper
- 1 tsp sugar
- plain flour for dusting and rolling
- 300 g frozen chopped spinach, defrosted and well-drained
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1765 kJ / 422 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coconut Milk Crushed Ice with Fruit (TM6)
Brak ocen
Strawberry Layer Cake (TM6)
2 Std.
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1u.
Chinese Noodles with Turkey in Plum Sauce
2sa 5 dk
Chicken with tomato sauce
1u.
Veal stew (Blanquette de veau)
1sa 5 dk
Crab briks
35 Min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 Min
Potato cakes
45 Min
Seven Spice Chicken with Rice
35 Min
Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)
55 Min
Frozen Fruit Sorbet (TM6 Metric)
5min