Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caribbean stew
-
800
g lamb shoulder meat, boneless (see variation), cut in pieces (3-4 cm),
lub 800 g boneless stewing lamb, cut in pieces (3-4 cm) - 50 g orange juice, freshly squeezed (1 orange)
- 20 g lemon juice, freshly squeezed (½ lemon)
- 60 g Worcestershire sauce
- 3 garlic cloves
- 150 g onions, cut in halves
- 180 g celery stalks, cut in pieces
- 2 - 4 sprigs fresh coriander
- 2 - 3 pinches dried oregano
-
2
fresh bay leaves
lub 1 dried bay leaf - 1 - 1 ½ tsp ground cayenne pepper
- 25 g oil
-
20
g raw cane sugar
lub 20 g brown sugar - 50 g tomato purée (concentrated)
- 1 ½ tsp salt
- 450 g water
Steamed rice cups
- 160 g basmati rice
- 400 g water
- 4 pinches salt
-
4
tsp oil
lub 4 tsp butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Mexican chicken stew
40min
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2h 40min
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM5)
Brak ocen
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
8 godz. 40 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Chicken with tomato sauce
1 godz.
Veal fillet with mirabelle plums
Brak ocen
Bucatini amatriciana
45 min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2 godz.
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1 godz. 15 min