Wersje kompatybilne
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chicken (approx. 995 g)
- 3 - 4 tbsp vegetable oil, to coat
- 2 tbsp Italian seasoning, to season
- 1 tsp salt, plus extra, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 1300 g water
- 2 tsp chicken stock paste
- 1 pinch saffron
- 200 g rice, white, type basmati
- 285 g carrot, cut into pieces (1 in.)
- 285 g broccoli florets
- 2 tbsp butter, unsalted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3211.6 kJ / 767.6 kcal
- Białko
- 48.3 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 680.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
25 min
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1h 10 min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Prawn Arrabbiata
30 min
Black Forest Gateau
45 min
Spaghetti Bloody Brain
13 godz. 30 min
Pineapple Cheese Braid
3u. 30min
Nyonya Chicken Curry Bun
2u. 45min
Crunchy Potato Sticks (TM6)
25 min
Irish Coffee
10min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1u. 50min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1h 10 min