Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kapusty pekińskiej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- ½ marchewki, z odkrojonymi końcówkami
- ½ czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- ¼ czerwonej cebuli
- ½ ogórka gruntowego
- 3 tortille pszenne, pełnoziarniste
- 3 łyżeczki pesto z bazylii (patrz wskazówka)
- 3 - 6 plastrów sera żółtego, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1274.4 kJ / 304.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 661.6 mg
Alternatywne przepisy
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 Std. 30 Min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 Min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 Min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1h 25min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 Min
Zapiekanka makaronowa
45 Min
Naleśniki z warzywami i serem
1sa 15 dk
Tortille z warzywami (TM6)
20min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1h 45min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45 Min
Wrapy caprese
10 dk