Urządzenia i Akcesoria
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1600 g wody
-
100 g cukru
-
30 g soli plus 1⅛ łyżeczki i dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
3 liście laurowe, suszone
-
4 torebki czarnej herbaty2 łyżki herbaty czarnej liściastej
-
1000 g żeberek wieprzowych, pasków mięsnych, pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki lub w ósemki
-
100 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g ryżu basmati
-
10 g oleju
-
600 - 700 g warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki (2-3 cm), np. brokułu, kalafiora, fasolki szparagowej, brukselki, marchewki
-
10 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1488.5 mg
Białko
47.9 g
Kalorie
4300.8 kJ /
1027.9 kcal
Tłuszcz
62.1 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
19.4 g
Węglowodany
67.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łatwy gulasz rybny
35 min
Pizzaiola z krojonymi ziemniakami (TM7, TM6, TM5)
55 min
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Cynamonki na parze
50 min
Pikantny kurczak z komosą ryżową i sałatką
45 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.