Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera feta pokruszonego
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
200 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
45 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka syropu klonowego1 łyżka miodu, płynnego
-
10 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
697.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1378.9 kJ /
329.6 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Żurek z rumienionym boczkiem
1 godz. 10 min