Wersje kompatybilne
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera feta, pokruszonego
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych, grubo posiekanych
- 200 g marchewki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 45 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżka miodu, płynnego
lub 1 łyżka syropu klonowego - 10 g musztardy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1378.9 kJ / 329.6 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 697.9 mg
Alternatywne przepisy
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20min
Jaglany koktajl z tahini
15 Min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30min
Bananowo-truskawkowa owsianka z migdałami
15 Min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 Min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10 min
Leczo z kurczakiem
30min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min
Chałka z waniliową kruszonką
1h 5min