Urządzenia i Akcesoria
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Bulgur i warzywa gotowane na parze
-
900 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
300 g kaszy bulgur
-
400 g różyczek kalafiora
-
300 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
Płynny karmel
-
150 g cukru
-
45 g wody
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Karmelizowany boczek
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
800 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą lub bez skóry, pokrojonego w 1 cm plastry, następnie na kawałki (ok. 5 x 3 cm)
-
30 g octu ryżowego30 g białego wina
-
50 g sosu sojowego
-
2 gwiazdki anyżu
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
150 g wody
-
skrobi kukurydzianej, wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody
-
1 cytryna pokrojona w ósemki
-
1 łodyżka zielonej cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1347.9 mg
Białko
21.5 g
Kalorie
4389.7 kJ /
1049.2 kcal
Tłuszcz
75.2 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
26.4 g
Węglowodany
75.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczny nadziewany kurczak
2 godz. 10 min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 godz. 45 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 godz. 15 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Gotowanie ziemniaków (w stacji Thermomix Friend®)
35 min
Gotowanie makaronu (w stacji Thermomix Friend®)
25 min
Gotowanie ryżu (w stacji Thermomix Friend®)
25 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min