
Urządzenia i Akcesoria
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
Składniki
Bulgur i warzywa gotowane na parze
-
wody900 g
-
soli1 łyżeczka
-
kaszy bulgur300 g
-
różyczek kalafiora400 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)300 g
Płynny karmel
-
cukru150 g
-
wody45 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego½ łyżeczki
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Karmelizowany boczek
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżki20 g
-
boczku, surowego, bez kości, ze skórą lub bez skóry, pokrojonego w 1 cm plastry, następnie na kawałki (ok. 5 x 3 cm)800 g
-
białego wina30 g
-
sosu sojowego50 g
-
gwiazdki anyżu2
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody150 g
-
skrobi ziemniaczanej wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody1 łyżka
-
cytryna pokrojona w ósemki1
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekanej1 łodyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Koreański makaron japchae (TM6)
1 godz. 15 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1 godz. 10 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.