![Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f15d10d650d6468c0b7929fb2d33797d/Derivates/569695508d0b9d5d8f8a8893d5ce4091a8b1bdb7.jpg)
Wersje kompatybilne
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bulgur i warzywa gotowane na parze
- 900 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 300 g kaszy bulgur
- 400 g różyczek kalafiora
- 300 g marchewki, pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
Płynny karmel
- 150 g cukru
- 45 g wody
- ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
Karmelizowany boczek
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki
- 800 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą lub bez skóry, pokrojonego w 1 cm plastry, następnie na kawałki (ok. 5 x 3 cm)
-
30
g białego wina
lub 30 g octu ryżowego - 50 g sosu sojowego
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 150 g wody
-
1
łyżka skrobi ziemniaczanej, wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody
lub skrobi kukurydzianej, wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody - 1 cytryna, pokrojona w ósemki
- 1 łodyżka zielonej cebulki ze szczypiorkiem, drobno posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4389.7 kJ / 1049.2 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 75.2 g
- Tłuszcz
- 75.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.4 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 1347.9 mg
Alternatywne przepisy
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1h 15min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3h
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9h
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 Std. 55 Min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 Std.
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 Min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 Std. 30 Min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 Std.
Boczek z kimchi
35min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 Std. 45 Min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1h 30min