
Urządzenia i Akcesoria
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Bulgur i warzywa gotowane na parze
-
wody900 g
-
soli1 łyżeczka
-
kaszy bulgur300 g
-
różyczek kalafiora400 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)300 g
Płynny karmel
-
cukru150 g
-
wody45 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego½ łyżeczki
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Karmelizowany boczek
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżki20 g
-
boczku, surowego, bez kości, ze skórą lub bez skóry, pokrojonego w 1 cm plastry, następnie na kawałki (ok. 5 x 3 cm)800 g
-
białego wina30 g
-
sosu sojowego50 g
-
gwiazdki anyżu2
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody150 g
-
skrobi ziemniaczanej wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody1 łyżka
-
cytryna pokrojona w ósemki1
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekanej1 łodyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1049.2 kcal /
4389.7 kJ
Białko
21.5 g
Tłuszcz
75.2 g
Węglowodany
75.2 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
26.4 g
Sód
1347.9 mg