Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 łodyg trawy cytrynowej, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 5 mm plastry
- 700 g cukru
- 700 g wody
- 120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
- Wartości odżywcze
- na 1 butelkę
- Kalorie
- 2134.6 kJ / 510.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 131.2 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 12.2 mg
Alternatywne przepisy
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1h 20 min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4h 30min
Zupa gulaszowa z żurawiną
2 godz.
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 Std. 20 Min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 Std. 30 Min
Chleb codzienny na drożdżach
3 Std. 45 Min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min