Urządzenia i Akcesoria
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 butelka
Składniki
-
8 łodyg trawy cytrynowej pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry
-
700 g cukru
-
700 g wody
-
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
12.2 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
2134.6 kJ /
510.2 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
131.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Kawa mielona drobno
5 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
20 min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Smoothie z jagodami acai
10 min
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min