Urządzenia i Akcesoria
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 butelka
Składniki
-
8 łodyg trawy cytrynowej pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry
-
700 g cukru
-
700 g wody
-
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
12.2 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
2134.6 kJ /
510.2 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
131.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Dżem borówkowy
45 min
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15 min
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
1 godz. 45 min