Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bezy z aquafaby
- 100 g cukru
- 1 szczypta goździków, mielonych
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- 1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
- 100 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1
łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub ¼ łyżeczki winianu potasu
Bita śmietana kokosowa
- 100 g owoców jagodowych, świeżych
- 400 g śmietanki kokosowej (ok. 90% ekstraktu kokosowego), schłodzonej (patrz wskazówka)
-
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 30 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1194 kJ / 285.4 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 5.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buraki à la Wellington
3 Std.
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17h 15min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2h 35min
Grejpfrutowy sorbet z szampanem
8h 15min
Tort z truskawkami (TM6)
2h
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
20h
Bezalkoholowe mojito z marakują
10min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 Std. 40 Min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5sa 30 dk
Walentynkowa Pavlova
5h
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min