Urządzenia i Akcesoria
Cantucci czekoladowe z pistacjami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
80 sztuk
Składniki
-
80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
250 g cukru
-
3 jajka
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
15 g mleka
-
40 - 60 g kakao
-
½ łyżeczki soli
-
180 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
33.6 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
258.6 kJ /
61.8 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
1 godz.
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Cynamonowe gwiazdki
55 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Ciastka klocki
1 godz. 40 min