
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z marmoladą pigwową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
150 g cukru
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
1 szczypta soli
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie z pigwy
-
700 g marmolady z pigwy pokrojonej na kawałki
-
70 g słodkiego wina (np. Porto, Marsala)
-
masło do natłuszczenia formy
Tarta
-
1 białko do posmarowania ciasta
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
824 kcal /
3448 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
134 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Tarta z jabłkami (TM6)
1 godz.
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 godz. 40 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Gotowanie na parze śliwek (500-800 g)
25 min
Zapiekanka z porem, omułkami i małżami sercówkami
2 godz. 15 min
Ciasto z kruszonką
3 godz. 20 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Marmolada z całych jabłek
3 godz.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min