Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)

Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)

3.4 114 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 sztuk

Składniki

  • wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania (ok. 2 l)
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • cukru
    10 g
  • soli
    10 g
  • sody oczyszczonej
    40 g
  • sól gruboziarnista do posypania (patrz wariant)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 171.1 kcal / 716 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 38.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 395.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...