
Urządzenia i Akcesoria
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania (ok. 2 l)300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
cukru10 g
-
soli10 g
-
sody oczyszczonej40 g
-
sól gruboziarnista do posypania (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
171.1 kcal /
716 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
38.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
395.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Bułki z kminkiem
30 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.