Cashew Cheese Pasta with Broccoli
TM6 TM5 TM31

Cashew Cheese Pasta with Broccoli

4.4 (56 ocen)

Składniki

  • 400 g broccoli florets
  • 150 g cashew nuts
  • 1500 g water
  • 2 ½ tsp fine sea salt
  • 300 g dried fusilli pasta
  • 30 g nutritional yeast flakes
  • 1 garlic clove
  • 1 tsp ground black pepper
  • ½ heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
    lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • 200 g oat milk
  • 2 Tbsp extra virgin olive oil, for drizzling

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2387.7 kJ / 570.7 kcal
Białko
24.5 g
Węglowodany
80 g
Tłuszcz
18.8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Błonnik
5.9 g
Sód
1527.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy