Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g broccoli florets
- 150 g cashew nuts
- 1500 g water
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 300 g dried fusilli pasta
- 30 g nutritional yeast flakes
- 1 garlic clove
- 1 tsp ground black pepper
-
½
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 200 g oat milk
- 2 Tbsp extra virgin olive oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2387.7 kJ / 570.7 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1527.5 mg
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 godz. 45 min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45 min
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Pasta alla Nerano
40 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min