Urządzenia i Akcesoria
Vegan Bolognese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Vegan Cheese
-
raw cashew nuts85 g
-
nutritional yeast15 g
-
garlic powder2 pinches
-
fine sea salt½ tsp
Sauce
-
tinned kidney beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
olive oil20 g
-
garlic clove1
-
celery cut in pieces (3 cm)100 g
-
carrot cut in pieces (3 cm)150 g
-
onion cut in eighths1
-
dry white wine100 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
tomato purée50 g
-
ground cumin½ tsp
-
dried thyme1 tsp
-
dried rosemary1 tsp
-
smoked paprika½ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.5 g
Kalorie
1346.9 kJ /
321.9 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
8.6 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Wellington
2sa 20 dk
Vegan bolognese
50 dk
Vegetable Massaman curry
45 dk
Vegetarian Medallions
1sa 10 dk
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1sa 45 dk
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 dk
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1sa
Spinach with Chickpeas (Espinacas con Garbanzos)
30 dk
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 dk
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 dk
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 dk
Butter Chickpea Curry with Cauliflower Rice
25 dk