Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g chicken thighs, skin on, bone in, patted dry
- 5 g garlic powder
- 5 g onion powder
- 5 g sweet paprika
- 5 g hot paprika
- 10 g light brown sugar
- 3 g ground black pepper
- 10 g fine sea salt
- 2 tsp dried oregano
- 2 tsp dried thyme
- 40 g olive oil
- 3 garlic cloves, halved
- 150 g onions, quartered
- 700 g water
-
30
g chicken stock paste, homemade
lub 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled - 250 g orzo
- 300 g red peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 50 g pitted black olives
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- 1 - 2 lemons, cut in wedges, for garnishing
- 100 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2601 kJ / 621.7 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Italian Sausage and Orzo Soup
35min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Leek Leaf Chicken Rolls
55 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
1 Std.