Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de canard cru (400-500 g)
- 20 g de porto
- 5 g de calvados
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de piment d'Espelette
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons et un récipient d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1914 kJ / 465 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50 godz.
Foie gras de canard
72 Std.
Chutney de figues
4 Std.
Foie gras au café et aux pruneaux
1 godz. 35 min
Sorbet tomate-basilic
12 Std.
Menu gourmand - Foie gras aux fruits secs
13hod. 15min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13h 30 min
Tiramisu aux cèpes, foie gras et huile de truffe
12 Std.
Chutney à la cerise
50 menit
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13h 30 min
Foie gras d'oie à la truffe
72 Std.
Rillettes de canard
2j 30 menit