Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de canard cru (400-500 g)
- 20 g de porto
- 5 g de calvados
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de piment d'Espelette
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons et un récipient d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1914 kJ / 465 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50h
Rillettes de lapin
12h
Rillettes de porc tradition
12h
Menu gourmand - Foie gras aux fruits secs
13h 15min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Rillettes de canard
2h 30min
Foie gras farci aux figues
24h
Terrine de campagne
25h 15min
Langoustines sauce au whisky
1sa 10 dk
Foie gras de canard
72h
Moules à la sauce chorizo
1h
Rognons de veau sauce madère
20min