Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'amandes décortiquées
- 20 g de fécule de maïs
- 140 g de cassonade
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 120 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 10 g de beurre mou, pour le moule
- 1 c. à soupe de sucre en poudre, pour le moule
- 2 poires, pelées et coupées en lamelles
- 125 g de mûres (1 barquette)
- 1 c. à soupe de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1763 kJ / 1424 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 godz. 15 min
Le milhassou
2h
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Clafoutis aux framboises
45 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min