Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 g de filets de truite sans arêtes
- 1 pincée de sel, et un peu pour la truite
- 1 pincée de poivre moulu, et un peu pour la truite
- 1 échalote pelée, coupée en quatre
- 30 g de beurre mou
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 c. à soupe de vinaigre de vin
- 3 brins de persil frais, les feuilles seulement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 615 kJ / 148 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Sauce au vin doux
55min
Rillettes de porc tradition
12h
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Beurre d'anchois... pour beurrer les sandwichs !
5 Min
Sauce à l'oseille
25min
Rillettes de canard
2h 30min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30min
Rillettes de porc au cidre
2u.
Sauce au cidre
20min
Rillettes de maquereau
1h 30 min
Crème de sardine au whisky
5 Min
Rognons de veau sauce madère
20min