Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de lait, cru (voir "Conseil(s)")
- 7 - 10 gouttes de présure
-
120
g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
lub café froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670.3 kJ / 159.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Riz au lait
1h
Semoule au chocolat
50min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Far breton aux pruneaux
2h
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 godz.
Yaourt nature
14h
Petits pots de crème au chocolat
40min
Riz au lait de riz
35min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1h 15min
Œufs au lait
50min